sunnuntai 24. tammikuuta 2016

SUNNUNTAIPUMPPAUSTA!


Perjantaina treenit meni hieman penkin alle, mutta tänään asia korjattiin oikein korkojen kera. Otin viikonloppuna univelkaa takaisin ja heti tuli uutta virtaa koneeseen.  Lisäksi tankkasin hyvin ennen nukkumaan menoa ja aamulla en kiirehtinyt kellon edelle. Tällä jälkimmäisellä saattaa olla merkitystä, koska stressaaminen aikatauluista voi hyvinkin vaikuttaa siihen miten rusentaminen sujuu.
Pakkaset hellittivät mukavasti ja talvinen Tampere lämmittää silmää lumesta ja jäästä huolimatta
Saavuttuani salille, törmäsin siellä vanhaan kaveriin ja puhuttiin siinä vaihtoehdoista käydä yhdessä treenaamassa. Ajatus lähti minulta, koska tässä on omat tavoitteet korkealla, niin tarvitsen siihen kaiken mahdollisen avun.  Sitten ryhdyimme töihin kukin omilla tahoillamme. He tekivät tänään rintaa, jonka minä olin tehnyt jo perjantaina ja minä tein tänään vuorostani selkää.
 
Pystypunnerrusta. Perjantaina ostamani paita palveli hyvin, sen olemassaoloa ei huomannut ollenkaan ja siten todella mukava pitää päällä.

Olin koko viikon tehnyt tuplalihashuoltoa ja se on alkanut auttaa alaselän kipuihin. Tällä viikolla otin semmoisen asenteen, että koko treeni on minulle yhtä lihashuoltoa. Ennen vanhaa minä vain rullasin kropan ja sitten täysi keskittyminen ohjelmaan. Nyt se menee käsikädessä, että huollan kropan treenin alussa ja lopussa keskittymällä täysillä näihin toimenpiteisiin pitämällä niitä yhtä tärkeinä kuin itse ohjelmaa.

Treenissä aloitin tekemällä ylätaljaa ja siitä siirryin pystypunnerrukseen, josta taas vipunostoihin.  Pääasiassa tänään pyrin antamaan selälle ja olkapäille kyytiä. Kokeilin myös Rear Delt Pullia taljassa. Tämän pitäisi osua kovasta taaimmaiseen olkapäälihakseen, johon minun tapauksessani saa tulla reippaasti osumaa.
Suosikkiliikkeitäni, tuettu soutu.
 Alataljassa kesti jonkin aikaa löytää asentoa. Olkapäiden pitäminen alhaalla ja takana on jonkinlainen haaste. Koetan aina muistaa Markun ”rinta pystyyn” neuvon ja siten saada hommaan järkeä. Vieressä treenaava antoi myös hyviä vinkkejä. Tyyppi totesikin, että tämä on ikuista opiskelua.
Alataljassa ahertelua.
Treenin päätteeksi annoin vielä vatsalihaksille kunnon selkäsaunan tekemällä taljassa cruncheja, sekä selänojennusta ja jalkojen nostoa niille tarkoitetuissa telineissä. Loppuun vielä mainitsemani huolellinen lihashuolto.  Toki tuota olisi voinut tehdä vielä lisää, koska tätä kirjoittaessa trapezius tutuu todella kireältä. Tämä tietää rullailua kotona ennen nukkumaan menoa. Tänään tosin sain lisää vinkkejä lihashuollon suhteen. Nyt minun pitää hankkia jääpallon kaveriksi hieronta (lacrosse) pallo.
Näin tällä erää ja tässä sovitan päähäni äitini minulle kutomaa pipoa.
TREENIN JÄLKEINEN RUOKAILU

Kasveihin perustuvalla ruokavaliolla pyrin saamaan makrot mahdollisimman monesta lähteestä. Kvinoasta löytyy kaikki aminohapot, joten sitä on hyvä tykittää riisin kanssa samaan pataan. Riisin ja kvinoan kanssa keitin myös uusimman löytöni; kuskus, jossa makrot näyttivät myös erittäin lupaavilta. Noiden kiehuessa, tungin uuniin bataattia ja kasvispaloja.

Koko komeuden arvot:

Energia:                            1032kcal
Hiilihydraatti:                    160g
Rasva:                               4g
Proteiini:                           75g

Olen viime aikoina koettanut kiinnittää enemmän huomiota hiilihydraattien saantiin. Tuntuu siltä, että olen ollut niin proteiinin perään, että sen päivittäisen saannin kanssa ei ole mitään ongelmia, mutta hiilari taas meinaa jäädä vajaaksi. Se on sinänsä hälyttävää, koska hiilihydraatti palauttaa ja antaa virtaa tehdä. Tuon kohdalla tämän päivän lounas korjaa pakkaa oikeaan suuntaan. Täytyy tässä illallista kohta alkaa laittamaan ja vetää samaa linjaa.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

– Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.