sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Latukunto palaa pätkittäin!

En yleensä kirjoita jokaisesta treenistäni, mutta eiliselle on kiva kirjoittaa jatko-osa.

Lähdin tänään myös hiihtämään, kuten eilen lupasin ja tänään tuo sujui paljon paremmin.
Suksi ei edelleenkään luistanut aivan niin hyvin kuin pitäisi. Tosin tässä on kyse aika monesta seikasta. Minun pitäisi voidella suksia ahkerammin ja hankkia jokaista keliä vastaavaa voidetta. Lisäksi luulen, että minun pitäisi ostaa hieman pidemmät sauvat, että saisin lisää tehoa työntää itseni liikkeelle. Ja on myös totta, että kaltaiseni entinen sohvaperuna on nyt vasta aloittanut hiihtämisen monen vuoden tauon jälkeen, eikä vain osaa tarpeeksi hyvin. On karua huomata, että minua noin 30 vuotta vanhempi vaari luistelee kevyesti ohi, kun minä yritän tosissani potkia perinteisellä tyylillä. Mutta tuollainen teräsvaari ei minua masenna, vaan päinvastoin. Haluan itse olla vastaavassa iässä myös hyvässä kunnossa.
Ulkomaalaisilla turisteilla riittää ihmeteltävää näissä merkeissä.

Tänään kumminkin jaksoin tehdä käsilläni paremmin kuin eilen ja vauhtia oli sen puoleen enemmän.  Luultavasti eilen lihakseni vasta heräsivät ja tänään sain niistä enemmän irti. Saavuin taas taukopaikalle ja kirjoitin nimeni hiihtokirjaan. Oli mukava nähdä leiritulen palavan ja ihmisten pitävän taukoa. Aiheutin pientä hämmennystä , kun Runkeeper ilmoitti väliaikatietoja taskustani olevasta puhelimesta. Jatkoin kumminkin lenkkiä ja lähdin liikkeelle kohti maantietä. Halusin rikkoa eilisen ajan ja ehtiä lähtöpaikalle nopeammin kuin eilen.

Hiihtämisen aikana ajatukseni kulkivat BodyWorkers kuvion kanssa. Mietin tavoitteitani ja miten aioin saavuttaa ne. Yksi tavoitteistani on saada loput löysät pois vatsan alueelta ja tämä olisi optimia saada tehtyä kesään mennessä. Tästä minun täytyy kumminkin puhua valmentajan kanssa, koska haluan samalla asettaa itselleni todellisen haasteen ja ylittää itseni. Silloin minulla riittää motivaatiota loppuun saakka.
Saavuin lopulta lähtöpaikalle ja olin onnistunut rikkomaan eilisen ajan viidellä minuutilla. Seuraavalla kerralla tämä sama lenkki täytyy suoriutua 45-47 minuutissa. Jos vaikka sitten kuun loppuun mennessä onnistuisin saavuttamaan 35-40 minuutin ajan. Perustamani pelialan yrityksen toimitilat ovat ladun läheisyydessä, joten reippailin studiolle ja vaihdoin siellä kuivat vaatteet päälle. Sitten kävelin takaisin keskustaan  asunnolleni. Tänään tuli siis yhteensä noin tunti kävelyä ja vajaa tunti hiihtämistä. Ei yhtään hullummin.
Tulokseni tältä päivältä.

 Runkeeper myös ilmoitti tämän lenkin olevan ennätykseni.

Yhtiöni toimipiste. Normaalisti tuolla syntyy pelejä mobiilialustoille, mutta tänään se toimi minulle välinevarastona.
Tässä paluumatkani keskustaan ja kaloreita kului myös tässä varsin mukavasti.

Nyt lihaksissa tuntuu siltä, että ne ovat tehneet jotain. Huomenna jatkuu taas arki ja toivon mukaan onnistun organisoimaan hiihtolenkin arjen kiireiden lomaan. Fiksuinta olisi herätä aamuvarhain ja lähteä ladulle ennen työpäivää, mikä ei ole ihan päätön ajatus.

-Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.