sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

PALAUTUMISTA!


Viime viikot ovat olleet kiireistä aikaa. Suurin osa kiireistä on mennyt töiden parissa ja vapaa-aika taas personal trainer opintojen parissa. Pelkkä raju ajatustyön tekeminen rasittaa siinä missä fyysinen työ ja täytyy myöntää pääkopan käyneen ylikierroksilla kaiken tämän keskellä. Mutta en valita, sillä asioista on jäänyt paljon käteenkin.

Perjantaina meillä oli taas Bodyworkersin lähipäivä, jossa kaikki personal trainer kurssia käyvät kokoontuivat luennolle. Tällä kertaa käytiin läpi ravitsemuksen perusteita, niin urheilijan kuin ”tavallisen” tallaajan näkökulmasta. Tämä aihe oli itselleni jo melko tuttua laihdutuksen ajoilta. Kalorien laskeminen oli silloin arkea ja perusfaktat tuli kokemuksen kautta selkeäksi. Hauskinta oli se, että perjantaina sain lopultakin selkeän vastauksen siihen miksi vuosi sitten olin heikkona laihdutuksen jälkeen. Silloin sitä ei edes lääkäri osannut selittää ja nyt sitten Markun sekä Akselin vetämällä tunnilla kaikki oli selvää.
Kokeeseen lukemisen yhteydessä kävin lenkkeilemässä ja Pyynikiltä löytyi taas uudet portaat.
Personal trainer -opinnot ovat auttaneet ymmärtämään treenimallia, jonka valmentaja suunnitteli minulle vuoden alussa. Toki hemmetinmoisen informaatiomäärän tankkaaminen näin lyhyessä ajassa on ollut haasteellista ja osan infosta ymmärsin väärin, mutta onneksi perjantain lähipäivä korjasi taas asioita. En vielä tiedä pääsinkö kokeesta läpi, mutta niin tai näin aion opiskella tässä kokeessa olevaa lihastyön perusteita lisää joka tapauksessa.

Olemme saaneet joka kerta kotitehtäviä näillä tapaamisilla ja nyt tämänkertainen harjoitus on todella hauska. Minun täytyy suunnitella valmentajani tyyppiselle treenaavalle ihmiselle kasvispohjainen ruokavalio. Tehtävä ei ole käytännön tasolla mahdoton, mutta päivittäisen tarvittavan kalorimäärän saavuttamiseksi saa pinota jo melko ison pinkan kasviksia. Saa nähdä millaisen setin saan tuosta aikaiseksi.
Moni varoitteli 3D versiosta, mutta itseäni se ei niin haitannut.
Kovan työskentelyn ja opiskelun päätteeksi palkitsin itseni elokuvalipulla (Terminator 5) ja punttisalilla. Salilla harjoitukset menivät mukavasti, vaikka olinkin hieman uupunut. Treenien päätteeksi törmäsin erääseen vanhaan tuttavaani, jota en ollut tavannut sen jälkeen, kun Tampereelta muutin Virroille opiskelemaan käsikirjoittamista. Meiltä molemmilta oli hiukset lyhentyneet semmoisen metrin verran, mutta metallimusiikki kuuluu edelleen molempien suosikkeihin. Niin se aika menee.

Ulkona näyttää olevan komea päivä, joten taidan lähteä nauttimaan siitä.
Mukavaa sunnuntaita kaikille!

-Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.