perjantai 3. heinäkuuta 2015

KESÄKUNTOON 2016 -PROJEKTI!


Kuluva viikkoni on kulunut pitkinä päivinä toimistolla ja liikenevän vapaa-aikani olen laittanut saliharjoitteluun. Kiireistä huolimatta olen löytänyt aikaa treeneille ja oikeanlaisen ruuan valmistamiselle. Kaikki on kiinni omista prioriteeteistä ja siitä mitä haluaa. Yhtä hyvin olisin voinut viettää vapaani jotain tv-sarjaa katsellessa. Olin aikeissani lähteä tänään salille, mutta lihakset vielä tuntuvat palautuvan, joten siirrän kuntoilut huomiselle. Antaa siis lihasten paisua leipätaikinan tavoin ja kirjoitellaan blogia.

Töiden kiireiden takia olen käyttänyt Tampellassa sijaitsevaa Wolfin salia. Se avautuu jo kuudelta ja ehdin paremmin tehdä ohjelmani läpi ennen toimistolle rientämistä. Tätä tarkoitusta myös motivoi taloyhtiöni julkisivuremontti, jonka metelin alta on kiva päästä aamulla pois asunnosta. Varhaisemmista aamuista huolimatta treenit ovat nyt hyvässä vauhdissa. Kesti hetken päästä pois sairasloman jälkeisestä takapakista, mutta nyt taas kulkee hyvin. Keskityn enemmän liikkeisiin ja koetan tosissani saada kehitystä aikaiseksi.

Aamuisen Tampereen läpi on mukava pyöräillä ja hankkia pientä alkulämmittelyä. Varsinainen lämmittely sitten salilla, että keho herää. Tampellassa aamuisin on vain pari muuta treenaajaa ja voin huolettaa aiheuttaa meteliä paiskomalla palloa ja iskemällä nyrkkeilysäkkiä. Tämä innosti myös kaveriani, joka oli mukanani yhtenä aamuna.
Alkulämmittelyä. 20 x pallo maahan ja pompusta kiinni. Sitten noin puoli minuuttia nyrkkeilyä. Tätä muutama kierros.
Jalkatreenit koin alussa todella haastaviksi, mutta oivallettuani niiden tekotapaa asiat ovat menneet paremmille urille. Kyykky oli aloitusvaiheessa todella pirullinen liike, joka juontaa takareiden ja pakaran jumista. Pallon viskelyn koin hyvänä lämmittelynä kyykylle, koska siinä myös kyykkään heittäessäni palloa alas. Lihashuollon lisäksi myös pään sisäinen toiminta on ollut haasteena. Lantion työntäminen taakse on ollut epävarmaa tasapainon takia, mikä on vieläkin haasteellista. Siksi kuvittelenkin tätä istumisena ja työnnän lantiota taakse kuin kohti näkymätöntä sohvaa. Kaverilta vielä varmistelin, että selkä on tikkusuorassa.
Parempaan suuntaan pienin askelin. Toissa viikkoon verrattuna tämä sujui nyt huomattavasti paremmin.
Kaikista jalkaliikkeistä takareisi- pakarannosto oli alkuun ärsyttävin ja se edelleen on haastava. Varsinkin yhdellä jalalla tehtynä oli vaikeaa pitää kroppa suorana. Nyt tuohonkin on päässyt sisälle paremmin. Jännitän pakaralihaksen ja reiden aina äärimmilleen ja loppuliike tapahtuu kuin itsestään. Sitten taas jalkojen koukistus on ollut alusta saakka suosikkini. Liike on miellyttävä tehdä itselle vaikeista vastuksista huolimatta. Tässä voin keskittyä täysillä tekniikkaan ja jännittää töitä tekeviä lihaksia. Suurimmaksi eduksi koen, että ei tarvitse keskittyä tasapainoilemaan, vaan voi vain antaa lihasten tehdä työn. Kehitystä on tapahtunut tässä liikkeessä paljon ja sitä mukaa vastusta on tullut lisättyä.
Prässi on myös yksi suosikeistani ja luultavasti pääsen vielä väleihin tuon takareisi- ja pakarannostonkin kanssa.
Treenipäiväkirjaan on hyvä merkata tuloksia, koska ne auttavat motivoimaan kohti tavoitetta. Samalla niistä näkee mahdollisen heikon ajanjakson ja silloin voi tuumia salitauon ajankohtaisuutta.
Ohjelmissani on usein keveitä liikkeitä treenin päätteeksi. Näin on mukavaa päättää harjoittelu ja koettaa suorituksen sijaan keskittyä itse liikkeeseen. Kayak soutu on itselleni yksi näistä liikemetodin sisäistämisharjoituksista, vaikka tässä on tullut melottua tovi. Intiaanipäälliköksi on edelleen matkaa. Myös ylätaljassa joskus vedän tarpeettomasti tangon rintaan, vaikka valmentaja on ohjeistanut leuan alle vedon riittäväksi.
Kayak treeni, jossa tavoittelen heimopäällikön virkaa. Vielä tässä kohtaa astelen köppäinkkarin tossuissa.
Minä jaksan vetää vain yhden puhtaan leuan ja sitten loppu on räpellystä. Mm. ylätalja treenillä haen tähän asiaan muutosta.
Kauneusvirheistä huolimatta tykkään tästä hommasta. Jokainen päivä kehittää eteenpäin ja tulokset näkyvät hitaana kehityksenä. Tässä kohtaa mieluusti ajattelen asiaa kesäkuntoon 2016 -projektina ja nautin tekemisestä. Ja huomattavasti paremmin tämä kaikki jo nyt sujuu verrattuna alkuvuoteen. Kiitos kuuluu ehdottomasti Bodyworkersin Markulle, koska ilman häntä vaeltaisin edelleen sokeana internetin mutu –maailmassa pohtien itsenäisesti ristiriitaisen tiedon pohjalta. On mukavaa, että voi epävarmoissa asioissa ottaa kaveriin yhteyttä ja varmistaa asioita. Koen tärkeäksi ”kärähtää” väärin tehdyistä asioista, koska silloin opin ja on myös mukavaa huomata tehneeni asioita oikein. Tokihan jälkimmäinen aina on kivempaa, mutta ilman virheitä asiat eivät kehity ja minulla on vielä paljon opittavaa.
Jouduin koukistamaan hieman jalkoja, koska muuten paino olisi kilahtanut aina laitteen yläosaan. Tuumasin, että sali ei kaipaa Terminatorin soundtrackia.
Tulevana viikonloppuna aion jatkaa treenejä, mutta myös töitä. Peliprojektimme koemarkkinointi loppurutistus on menossa ja koko tiimimme koettaa parastaan saada jutusta voittoa tuottavaa liiketoimintaa. Sali on tälle touhulle erittäin tervetullutta vastapainoa. Toivon kaikesta huolimatta ehtiväni nauttimaan komeista päivistä, koska kesä alkoi vasta eilen. Tuolla on pirun komeat kelit!

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

- Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.