torstai 27. elokuuta 2015

AIKAINEN AAMU!


Eilen oli todella raskas päivä töiden puolesta, kun yksi osa-alue oli esiintyä ja näyttää yrityksemme liiketoimintaa.  Esiintyminen ei silleen ole mikään kamala paikka minulle, mutta kun siihen yhdistetään pitkä työpäivä ja paljon tykitystä hallinnollisten ja videomarkkinointimateriaalien toteuttamisesta, niin sitten kyllä.

Tällä hetkellä istun junassa kohti Oulua matkalla kohti paikallisen IGDA hubin –tapahtumaan. Mietin eilen, että tänään olisi salipäivä, jota ei haluaisi skipata viimeaikaisten laiminlyöntien takia. Niinpä tein sitten heti töiden päätyttyä ratkaisun. Aikaisin nukkumaan ja aamu viideltä herätys! Vaikka keskiviikko oli ollutkin väsyttävä päivä, niin tänä aamuna heräsin ilman kelloa ja riensin salille. Pyöräillessäni kohti Tampellan Wolfin salia, Tampere vaikutti zombie kaupungilta, jossa ei ollut ketään elävää. Paukutin polkimilla täysiä, että saisin jo matkasta jotain pientä lämpöä päälle. Salilla taas ei ollut niinkään autiota. Siellä oli jo muutama aikainen treenaaja hikoilemassa. Ei siis ihan elävien kuolleiden aamunkoitto.
 
Tunsin itseni hyvinkin eläväksi, kun aloitin rullaamalla lihaksia auki ja käytin viime koulutuspäivistä saatuja oppeja. Viime sunnuntaina personal trainer koulutuksessa käytiin enemmän läpi alan liiketoimintaan liittyviä seikkoja, mutta aikaa löytyi myös salitreeneille. Niissä käytiin kehonpainoharjoitteita läpi ja myös kehonhuoltoa. Alaselkää vaivannut kipeily lähti pois niissä treeneissä ja rullailuun tuli paljon kertausta, mutta myös uusia kikkoja.
Wolfilla on hyviä rullia, joissa on reilusti pinta-alaa ja kuviointi on mitä tuntuvimmasta päästä.
Viime sunnuntaina opin miten reiden etulihaksia saa auki jo pienellä vaivalla. Asettaa reisi rullan päälle ja sitten koukistaa jalkaa. Tuntuu varmasti, ainakin minulla.
Pakaralihasten aukomista. Tämän päivän treenissä en jalkoja tarvinnut, mutta avasin nämä, etteivät ne sitten säteile alaselkään ja häiritse muuta suorittamista. Tässä alempi jalka on ensin suorana.
Sitten koukistan alemman jalan ja painetta kohdistuu huomattavasti enemmän sinne minne pitääkin. Huomatkaa, että käsi ei saa olla takana, vaan mieluummin sivulla. Silloin painopiste osuu oikeaan paikkaan.
Rullailun jälkeen tein lajikohtaisen lämmittelyn tekemällä keveitä sarjoja ylätaljalla ja pelkällä tangolla pystypunnerrusta.  Varsinaisessa treenissä alkuun noloilin, kun en pitänyt tarpeeksi taukoa sarjojen väleissä. Kirjasin tuon asian ylös treenipäiväkirjaan, että varmasti muistaisin sen seuraavalla kerralla. Siitä eteenpäin sitten treeni kulkikin hyvin ja otin käyttöön uusia liikkeitä. Eteenpäin tehtävä vipunosto taljassa oli yksi näistä. Tarkoitus oli ensin viedä kättä eteen ja sitten tehdä toinen liike heti perään, joka oli yhdellä kädellä taljasta soutu. Heitin heti pakkiin 20kg painoa ja lähdin viemään kättä eteenpäin.

Huomasin pian, että nyt on liikaa lastia nostettavana. Neljännen tai kolmannen toiston jälkeen käsi ei meinannut pysyä suorassa ja totesin, että turha tehdä, kun ei mene puhtaasti. Tiputin reilusti heti kymmeneen kiloon ja tein sillä, joka oli kyllä tarpeeksi raskas tehdä viimeiset toistot. Alla olevasta videosta voi katsoa miten käsi alkaa täristä. Valmentajani kertoi jälkeenpäin, että tässä liikkeessä ei ole tarpeen pitää kättä lukittuna, jos tekee isoilla painoilla. Tietääpä tuon sitten seuraavalla kerralla.


Treenin loppuun otin käyttöön tai ainakin yritin kokeilla YTWL –liikettä, mutta en muistanut ihan tarkkaan miten sen kuului mennä. Yleensä ei ole ollut väliä, ettei salilla ole 3G kantavuutta, mutta nyt olisin halunnut nähdä videotutoriaalin tästä treenistä. Sen uupuessa päätin sitten kokeilla muita juttuja. Päätin kokeilla sitten liikkeitä mitä olen katsonut bodauslehdissä muun muassa inverted row, jossa asetutaan tangon alle makuu asentoon ja kiskotaan itseä tankoa kohti. Olin paukuttanut olkapäät väsyksiin, mutta selkälihakset olivat vielä voimissaan ja mies nousi kiitettävällä voimalla tankoon kiinni useita toistoja. Ihan hauska kokeilu treenin päätteeksi.
Treenin päätteeksi olkapäille kyytiä.
Aurinkokin ehti nousta salilla ollessa.
Oli hemmetin hyvä, että lähdin salille eilisestä kaamoksesta huolimatta. Aikainen aamu kannatti ja nyt on hyvä fiilis. Hyvää fiilistä paransi myös eilen käsiin uusin Bodytreeni –lehti, jossa oli kahden aukeaman haastattelu elämäntapamuutoksestani. Mukavaa, jos oma esimerkkini rohkaisee muitakin lähtemään liikkeelle. Kiitin toimittaja Kaisa-Liisa Ikosta jo Instagramissani hyvästä kirjoituksesta, mutta laitetaan nyt vielä tännekin. :)
Tuon näköisen kansikuvan takaa juttu löytyy.
Conan Barbaari ilmeeni pääsi lehden sivuille. :D
Tässä tuumin, että voisin käydä pitkästä aikaa Pohjanmaalla, mutta Tampereella riittää vielä paljon töitä ja deadlinet paukkuu koko ajan. Täytyy siis edelleen siirtää lomaa eteenpäin, koska tiettyjen asioiden on pakko toteutua. Onneksi tämä Oulun matka tuo vähän vaihtelua arkeen.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!
- Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.