keskiviikko 9. joulukuuta 2015

NÄIN LISÄÄT TEHOA RINTATREENIIN!

”– Long time no see”, sanoi valmentajani, kun paiskasimme kättä tänä aamuna klo 7:00 WFC:n kahvilassa. Viimeisin tapaamisemme oli ollut 11.9. ja onhan tuosta piru vie aikaa. Toki olin käynyt tuon ajan jälkeen itse treenailemassa ennen kahden kuukauden taukoani ja nyt olin käynyt viikon verran itsenäisesti ennen tätä jälleennäkemistä. Mutta mikä ero siinä olikaan, kun kokenut mestari näyttää miten se pitää tehdä!

Lämmittelimme vinopenkillä, kulmasoudulla ja hauiskäännöllä.
Sen jälkeen aloitimme vinopenkistä ja heti tuli oppia!

”– Olkapäät taakse!”
”– Purista tankoa kasaan!”

Tangon puristaminen kasaan on toimenpide, missä tankoa koetetaan rytätä pituussuunnassa myttyyn samalla toistojen yhteydessä. Tämä tekee rintaa todella kovan lihasjännityksen ja treeni menee täysillä sinne minne pitääkin. Kun normaalilla toistoilla jaksoin nostaa 6-8 toistoa, niin tällä tavalla toistojen määrä tippui puoleen.  Toki tähän oli yhdistettynä hidas palautus ja nopea ylös nosto, se mitä yleensä tapaan tehdä muutenkin.

”– Laskee: Yksi, kaksi, kolme, neljä… ja pum! Ylös!”

Eli neljän sekunnin alastulo hitaasti ja sitten nopea ylös. Tällä tavalla treenaamalla painoilla tai toistojen määrällä ei ole väliä. Asetat toki tavoitteen toistoissa ja ihan kiva jos sinne pääset, mutta työ tulee tehtyä joka tapauksessa.  Penkin jälkeen valmentaja käski laittaa kädet yhteen ja puristaa niitä niin kovasti kuin sielu sieti. En tiedä mitä siinä tapahtui, alkoiko veri kiertämään paremmin, mutta hetken puristamisen jälkeen tuntui kuin sielu olisi irtaantunut ruumiista.

Kulmasoutuunkin sain helvetin hyvää kertausta. Asentoni parani kerrasta ja mallia näyttämällä valmentaja sai minut oivaltamaan kuinka kädet menevät kropan mukaisesti tangon ollessa kiskottuna ylös. Tekniikka parani tämän myötä kunnolla ja oivallusten myötä innostukseni salia kohtaan palasi siihen mitä se oli ennen taukoa ollut.  Vipunostoissa oli myös parantamisen varaa ja käytimme myös niissä tätä yhteen puristamisen metodia. Pienet kuuden kilon käsipainot tuntuivat lyijyn raskailta.

”– Älä lepäile, kun olet tuonut painot ylös! Jännitys pitää olla päällä koko ajan ja koko kroppa!”

Vipunosto nojasta seisten –liikkeeseen tuli hauska kikka miten toistoihin pystyi keskittymään paremmin. Asetin pään penkkiä vasten ja siinä pystyin paremmin keskittymään liikkeen puhtauteen. Tämä voi näyttää hölmöltä muille salilla olijoille, mutta eipä siellä ketään olla viihdyttämässä, vaan keskitytään omaan touhuun ja vain sillä on merkitystä.

Dippaaminen tuntui superraskaalta näillä metodeilla. Minä keskityin vain tekemiseen ja valmentaja sääteli painoja. Sarjojen päätteeksi katsahdin painoihin ja siellä ei ollut kuin hassut 10-20 kiloa. Kuten sanottuna, niillä painoilla ei ole niin hirveästi väliä, kun laittaa kaiken voiman peliin toisella tavalla.

Tämä oli oikein opettavainen ja mieluisa päivä. Jaksoin tehdä pari tuntia ylitöitäkin, kun aamu oli näin palkitseva. Nyt aion lukea personal trainer tenttiin  ja sen jälkeen nukkumaan kohti uutta päivää. Personal trainer tentistä puheen ollen; Bodyworkersin uusi koulutus alkaa ensi vuonna ja ilmoittautuminen on alkanut. Suosittelen lämpimästi kaikille alasta kiinnostuneille.Mukavaa loppuiltaa kaikille!

- Jaakko

PS. Pikaisia paranemisia tytölleni Anjalle! Täältä iso ja vahva voimahali! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.