Palasin pikavisiitille syntyseuduilleni vielä
viimeisellä lomaviikolla. Aika on kulunut mukavasti ankaran pakkasen keskellä.
Iltaisin olen lukenut rästissä olevaan personal trainer loppukokeeseen. Nyt kun
saa rauhassa lukea ilman kovempaa hoppua, minä nautin tästä informaation
keräämisestä.
Rennon käden opiskelua. |
Vaikka olen kaukana Tampereen bodausmekasta WFC:n
salista, niin en antanut sen olla tekosyynä löysäilyyn. Kaivoin esiin vanhat
treenikamani ja paukutin menemään rintatreenin vanhempieni keittiössä.
Lapsuudestani asti keittiössämme on ollut perinteiset pitkät penkit, johon
yhteen mahtuu istumaan kolme ihmistä vierekkäin. Tuumasin, että jos se kestää
kolmen rotevan eteläpohjalaisen isännän, niin kyllä se kestää minut ja
levytangonkin. Ongelmana oli vain, että minulla ei ollut mitään telinettä mistä
ottaa tanko otteeseen ja mihin laskea se sarjan jälkeen. Siispä vanha isäntä
avusti hoitamaan penkkipunnerrussarjan pois alta.
Keittiössä rakentuu kroppa yleensä ruokailun voimin, mutta tänään myös työn kautta. |
Tein ensin lajikohtaisen lämmittelyn tangolla (paino
10kg) ja siihen lisäksi +10kg viiden kilon levyillä. Näin sain sen vastaamaan
mitä teen salilla. Lisäsin koko ajan levyjä tankoon ja jatkoin kropan
elävöittämistä. Kotonani ei ollut hirveästi mitä lastata tankoon, mutta käytin
valmentajaltani oppimaa konstia. Pusersin tankoa yhteen ja se jännitti lihakset,
niin että kotipainot tuntuivat. Sitten aloitimme treenaamisen. Tein kymmenen
toistoa 65kg lastilla, joista isäni aina avusti viimeisten ylöstulon ja sitten
sarjan jälkeen otti tangon laskien sen penkille. Jatkoimme näin, kunnes homma
alkoi tökkiä ja kevensimme kuormaa, jonka jälkeen homma luisti taas.
TREENI:
Penkkipunnerrus 65kg x 10 x 2
65kg
x 6 x 1
60kg
x 10 x 1
55kg
x 10 x 1
50kg
x 10 x 1
40kg
x 10 x 1
30kg
x 10 x 1
Kurottava askelkyykky
soudulla 27kg x 8 x 3
Pystypunnerrus käsipainoilla 25kg x 8 x 4
Vipunosto nojasta 5kg
x 15 x 3
Yhden käden soutu penkissä 15kg x 15 x 4 a
Vipunosto eteen levypainolla 10kg x 10 x 4 b
Pystypunnerrusta ja taustalta esi-isät katselee. |
Tällä sai jonkinlaisen hien pintaan, vaikka treeni ei ollut mitä optimin mihin
olen vuoden aikana tottunut. Toki Jurvassa olisi ollut myös kuntosalinsa, mutta
en ollut vuoden Tampereella treenaamisen jälkeen enää mitenkään tietoinen sen
aukioloajoista. Noh, kotiinpaluu on oven takana ja pian taas rymistellään
Wolfin tiloissa. Loppuhikoilu meni sitten saunan lauteilla, mutta lumeen en
tohtinut roimaista. Ne muistot pidetään pikkupoikavuosissa, vaikka kotona nyt
käytiinkin.
RUOKAILU
Tänään tuli 200 päivää täyteen ilman lihaa ja on
ollut mukava huomata, että omaa vauhtia ruokavalion muutos ei ole hidastanut. Mukava myös huomata, että Jurvan S-Markertin valikoimissa löytyi hyvin tavaraa tätä ruokavaliota varten. Laskin,
että tässä ajassa on säästynyt vähintään noin 60-80kg broileria, joka on
melkein oman painoni verran. Ei sillä yksittäisen ihmisen kohdalla maailma
pelastu, mutta on ainakin itsellä ollut kevyt olo ja virkeä mieli, jota tämä
loma on terästänyt entisestään.
Treenin jälkeinen ateriointi meni näin:
150g tumma pasta
300g quornia bolognise kastikkeeksi tehtynä
150g banaani
juomana vesi
Seuraan ruokailuni tilastoja joka päivä. Se tuo motivaatiota ja myös pitää huolen, ettei homma lähde käsistä. Tässä tämän treenin jälkeinen ateria. |
Energia 922kcal
proteiini 78g
hiilihydraatti 109g
rasva 10g
Erinomaisia talvipakkasia kaikille!
– Jaakko
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.