keskiviikko 13. tammikuuta 2016

KOTITREENIT JA 200 PÄIVÄÄ ILMAN LIHAA!


Palasin pikavisiitille syntyseuduilleni vielä viimeisellä lomaviikolla. Aika on kulunut mukavasti ankaran pakkasen keskellä. Iltaisin olen lukenut rästissä olevaan personal trainer loppukokeeseen. Nyt kun saa rauhassa lukea ilman kovempaa hoppua, minä nautin tästä informaation keräämisestä.
Rennon käden opiskelua.
 
Vaikka olen kaukana Tampereen bodausmekasta WFC:n salista, niin en antanut sen olla tekosyynä löysäilyyn. Kaivoin esiin vanhat treenikamani ja paukutin menemään rintatreenin vanhempieni keittiössä. Lapsuudestani asti keittiössämme on ollut perinteiset pitkät penkit, johon yhteen mahtuu istumaan kolme ihmistä vierekkäin. Tuumasin, että jos se kestää kolmen rotevan eteläpohjalaisen isännän, niin kyllä se kestää minut ja levytangonkin. Ongelmana oli vain, että minulla ei ollut mitään telinettä mistä ottaa tanko otteeseen ja mihin laskea se sarjan jälkeen. Siispä vanha isäntä avusti hoitamaan penkkipunnerrussarjan pois alta.
Keittiössä rakentuu kroppa yleensä ruokailun voimin, mutta tänään myös työn kautta.
Tein ensin lajikohtaisen lämmittelyn tangolla (paino 10kg) ja siihen lisäksi +10kg viiden kilon levyillä. Näin sain sen vastaamaan mitä teen salilla. Lisäsin koko ajan levyjä tankoon ja jatkoin kropan elävöittämistä. Kotonani ei ollut hirveästi mitä lastata tankoon, mutta käytin valmentajaltani oppimaa konstia. Pusersin tankoa yhteen ja se jännitti lihakset, niin että kotipainot tuntuivat. Sitten aloitimme treenaamisen. Tein kymmenen toistoa 65kg lastilla, joista isäni aina avusti viimeisten ylöstulon ja sitten sarjan jälkeen otti tangon laskien sen penkille. Jatkoimme näin, kunnes homma alkoi tökkiä ja kevensimme kuormaa, jonka jälkeen homma luisti taas.

TREENI:

Penkkipunnerrus                                  65kg x 10 x 2
                                                             65kg x 6 x 1
                                                             60kg x 10 x 1
                                                             55kg x 10 x 1
                                                             50kg x 10 x 1
                                                             40kg x 10 x 1
                                                             30kg x 10 x 1

Kurottava askelkyykky soudulla           27kg x 8 x 3

Pystypunnerrus käsipainoilla                25kg x 8 x 4

Vipunosto nojasta                                 5kg x 15 x 3

Yhden käden soutu penkissä              15kg x 15 x 4                    a

Vipunosto eteen levypainolla               10kg x 10 x 4                    b
Pystypunnerrusta ja taustalta esi-isät katselee.
Tällä sai jonkinlaisen hien pintaan, vaikka treeni ei ollut mitä optimin mihin olen vuoden aikana tottunut. Toki Jurvassa olisi ollut myös kuntosalinsa, mutta en ollut vuoden Tampereella treenaamisen jälkeen enää mitenkään tietoinen sen aukioloajoista. Noh, kotiinpaluu on oven takana ja pian taas rymistellään Wolfin tiloissa. Loppuhikoilu meni sitten saunan lauteilla, mutta lumeen en tohtinut roimaista. Ne muistot pidetään pikkupoikavuosissa, vaikka kotona nyt käytiinkin.

RUOKAILU
Tänään tuli 200 päivää täyteen ilman lihaa ja on ollut mukava huomata, että omaa vauhtia ruokavalion muutos ei ole hidastanut. Mukava myös huomata, että Jurvan S-Markertin valikoimissa löytyi hyvin tavaraa tätä ruokavaliota varten. Laskin, että tässä ajassa on säästynyt vähintään noin 60-80kg broileria, joka on melkein oman painoni verran. Ei sillä yksittäisen ihmisen kohdalla maailma pelastu, mutta on ainakin itsellä ollut kevyt olo ja virkeä mieli, jota tämä loma on terästänyt entisestään.

Treenin jälkeinen ateriointi meni näin:

150g tumma pasta
300g quornia bolognise kastikkeeksi tehtynä
150g banaani
juomana vesi
Seuraan ruokailuni tilastoja joka päivä. Se tuo motivaatiota ja myös pitää huolen, ettei homma lähde käsistä.
Tässä tämän treenin jälkeinen ateria.

Energia         922kcal
proteiini         78g
hiilihydraatti   109g
rasva             10g

Erinomaisia talvipakkasia kaikille!

– Jaakko



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.