maanantai 4. tammikuuta 2016

REIPAS VUODEN ALKU JA NAAPURILLE KYYTIÄ!


Vuoden ensimmäiset treenit tuli potkaistua mukavasti käyntiin. Olin availlut jumeja erilaisilla venytyksillä ja pääsin kyykkyyn huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi viikko sitten. Tämä oli jees juttu, koska eräs tämän vuoden tavoitteistani on selättää tuo ongelma ikuisiksi ajoiksi.  Suunta näyttää olevan hyvä ja nyt vain pienin, mutta varmoin askelin eteenpäin.

Myös ruokavalioni on kokenut askeleen kurinalaisempaan suuntaan. Nyt minä lasken kaiken mitä kurkustani alas vien. Tämä on tuonut myös lisää motivaatiota ruuanlaittoon ja kaikkea tätä tukee joulun paras lahja, keittiövaaka. Nyt tehdään tulosta gramman tarkkuudella! Ja huom! Pointtina tässä ei ole se mitä kurkusta menee alas, vaan fokusoida mieli tavoitteeseen. Näin minä alleviivaan haluni toteuttaa haaveet tosiksi ja silloin ne toteutuvat 100%sesti. Motivaatio on tärkeää ja se lähtee jo heti aamuheräämisestä. Heräsin nimittäin aamu seitsemältä yllättävän keveästi, vaikka minun oli ollut suuria vaikeuksia saada unesta kiinni mennessäni puoliltaöin nukkumaan.

Naapurini oli mennyt tekemään uuden vuoden lupauksia ja tuli kanssani treenaamaan. Meillä eteläpohjanmaalla kilpaillaan naapurin kanssa kaikesta. Kun siellä tontille saapuu uusi traktori, niin silloin on pakko ostaa itselle parempi! Mutta nykyään tamperelaisena koetin olla sivistynyt ja antaa hyvän kiertää näyttämällä perusteita ja se kannatti myös minua itseäni kohtaan.

Vanha totuus; opettaja oppii itse parhaiten tuntui tulevan tässä myös toteen. Muistan silloin, kun valmentajani Markku näytti näitä minulle noin vuosi sitten ensimmäisiä kertoja aloittaessani Bodyworkersin valmennusohjelman. Silloin minä itse olin pihalla ihan kaikesta ja tuli monia hetkiä jolloin tunsin itseni idiootiksi. Mutta juttu on näin, että ei näitä voi kukaan tietää etukäteen ja sitä ei kenenkään tarvitse hävetä. Ei edes naapurin! Älkää siis ihmiset hävetkö, kun menette sinne kuntosalille! Ne muutkin ovat aloittaneet joskus ensimmäisen päivänsä siellä ja he keskittyvät omiin tekemisiinsä naureskelun sijasta. Ja jos nauravatkin, niin se ei ole teiltä pois.

Minä tein tänään jalkapäivän, jossa aloitin lämmittelemään pohkeet seisten 70kg x 10 ja siitä sitten aina +20kg ja taas uusi toisto. Sitten varsinainen treeni suoriutui seuraavasti.

Pohkeet seisten 190kg x 10 x 5.
Pohkeet istuen 100kg x 12 x 5.
Istuen tämä tuntui huomattavasti rankemmalta kuin seisten. Ihmetystäni herätti se, että kelkan kulman pitäisi helpottaa kuormaa. Sitten tajusin, että minähän istun itse siinä kelkassa mukana lisäpainona, joka kasvattaa kuormaa entisestään (+100kg).

Rannekääntö seisten myötäotteella 80kg x 10 x 5
Rannekääntö istuen myötäotteella 20kg  x 12 x 5
Rannekääntö istuen tuntui menevän päin helvettiä, niin tein kerta kiellon päälle pari kertaa taljassa vastaavan liikkeen 35 kilolla per käsi.

Niskaliike selinmakuulta 5kg otsan päällä x 20 x 3
Vanhana hevarina niska on jo hyvin treenattu. Vuosia tuli hakattua päätä thrash metallin vauhdilla ja tuli vielä soitettua kitaraa samaan aikaan. Siitä huolimatta tuo viisi kiloa otsan päällä alkoi tuntua heviltä näiden toistojen jälkeen. En suosittele tätä liikettä vasta-alkajalle, niska on herkkä paikka ja mieluummin näitä opettelee hyvän ohjaajan kanssa.
Kun aloitin, en käyttänyt juuri minkäänlaista painoa. Nykyään käytän viiden kilon kuormaa tälle liikkeelle.
Se asetan otsalle ja pidän käsillä vain sen verran, että se pysyy siinä.
Sitten niskalla nostan tuon painon ylös penkiltä.
Vatsarutistukset taljassa 50kg x 12 x 5
Tämä tuntui menevän helpommin kuin viimeksi ja koetin saada enemmän fokusta rutistukseen, että vatsalihaksia polttelisi.
Hermotin alkuun 10+20+20kg ja sitten tein sarjat.
Jalkojen nosto 10 x 5
Tämä on minulle heikko kohta, joten koetin lähestyä tätä muulla tavoin kuin roikkuen. Menin telineeseen ja nostin jalat rinnalle. Koetin saada tähän mukaan rutistusta, että vatsalihakset aktivoituisivat enemmän.
Jalkojen nostoa.
Rinnalle ne nousee kivasti.
Sitten kun niitä koettaa pitää siinä jonkin aikaa, niin alkaa jo kutittelemaan.
Tavoite on, että tällainen ilme tulee puolen vuoden päästä vasta huomattavasti raskaamman rääkin jälkeen.

RUOKAILU
Anamma Vego burgare 300g
Bataatti uunissa 673g

Energia 1153 Kcal
Proteiini 55g                                         
Hiilihydraatti 152g                               
Rasva 27g

Nyt tätä kirjoittaessa tuntuu jaloissa, että niillä on tehty jotain. Toivottavasti naapurilla tuntuu kanssa, jolle kiitokset myös kuvien ottamisesta.

Oikein hyvää ja reipasta vuoden alkua kaikille!

– Jaakko                          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.