sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

SELÄNHUOLTOA!


Muutama viikko sitten makailin flunssan pakottamana ensin viikon kuumeessa josta tokenemisen jälkeen päätin vielä pitää taukoa salista. En halunnut liittyä klubiin, jonka jäsenet ryntää liian nopeasti toimiin ja kärsivät siitä seuraukset. Sattui kumminkin niin, että tuo vapaa-ajan paikoillaan olon ja toimistotyön yhdistelmä sai pakaralihakset jumiin ja siitä seurasi tuttu alaselän kipu. Päätin tehdä sille jotain, joten suuntasin Tampereen Selkäkeskukseen ja otin hoidon vastaan. Fysioterapeutti asetti minut makaamaan kyljelleen ja sitten teki voimakkaan pumppausliikkeen ja selässä naksahti. Nikamalukko aukesi ja sen jälkeen jatkettiin kuntouttamista.

Sain kiellon tehdä kyykkyliikkeitä noin viikoksi, mutta kävelyä suositeltiin. Aurinko esitteli itseään eilen todella edustavasti, niin päätin käydä lenkillä, joka venyi kolmetuntiseksi happihyppelyksi. Suunnistin Pyynikille ja kirmasin Pyhäjärven rantaa pitkin kohti Tampereen ”vuorta”. Pyynikki ja aurinko oli kuin suunniteltu kropan hoitoa varten. Juoksin portaita ja kiskoin happea sisuksiini. Pispalan portaat laittaa miestä nöyräksi, mutta täytyihän ne nousta pariin otteeseen.
Paluumatkalla Pispalasta ihailin maisemia ja nautin luonnon keväästä.

Juoksin nämäkin portaat, mutta maltillisesti.
Askeleet kun olivat semmoista tekoa, että niissä helposti vain teloo itsensä.

Keskimmäinen pakaralihas huusi kotiin päästyä ja voitelin sen hyväksi toteamalla voiteellani heti suihkun jälkeen. Sitten tein harjoitteita, joita fysioterapeutti oli näyttänyt minulle. Liikkeet vaativat jonkin verran kärsivällisyyttä, koska niissä ei koe tapahtuvan juuri mitään, mutta ne kuulemma voitelevat rankaa ja ehkäisevät nikamalukoilta. 
Videolla teen hieman liian nopeasti ja varsinkin ylöspalautuminen, mutta ne jotka
kaipaa tätä harjoitetta voivat toistaa liikkeen hitaammin.

Sitten opin semmoisen asian, että aamulla välilevyt eivät ole vielä valmiina liikkumaan, joten näitä harjoitteita kannattaa tehdä vasta työpäivän jälkeen. Kerroin fysioterapeutille, että minä treenaan aamuisin, mutta kävelen salille noin 15 min ja lämmittelen siellä.  Se oli hänen mielestään ok, koska siinä välilevyt ehtivät lämmetä. Mutta heti sängystä noustua näitä ei saa kuulemma tehdä. Hyvä uutinen oli, että omat välilevyni ovat kondiksessa, mutta rangan lukot ja niistä aiheutuvat lihasten jumit ovat ongelmani.

Päätin sitten sijoittaa uuteen sohvaan. En kotonani kovin paljon ehdi loikoilla, mutta aina kun semmoinen hetki tulee kohdalle, niin eipä tuo vanha kaluste selälle palvelusta tee. Ja tuleepa tuosta mielellekin piristettä, että kämppään tulee jotain uutta. Tästä sitten hyvällä fiiliksellä salille rakentamaan unelmia todeksi.

Erinomaista sunnuntaita kaikille!

– Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.