sunnuntai 8. toukokuuta 2016

AIKUISET IHMISET KUIN PIENET LAPSET!


Tämä viikonloppu kohteli minua todella mainiosti! Palasin lopultakin treenien pariin kuukauden sairastelun jälkeen. Koetin olla nerokas ja kävin hierojalla avaamassa jumissa olevia lihaksia, mutta siitä huolimatta homma alkoi hieman ruosteisena. Mutta se on normaalia tällaisessa tapauksessa.

Ylipäätään treenit sujuivat mukavasti ja treenikaverit saivat minut tuntemaan itseni tervetulleeksi takaisin toiminnan pariin. Oli mukavaa kiusata lihaksia hyvässä seurassa ja hommassa oli tekemisen meininkiä. Kiitos paljon huippujätkille! Teidän ansiosta oma motivaationi nousi huimasta takaisin siihen mitä se oli ennen flunssaa.

                                                     Äitienpäivä oli meille tällä kertaa jalkapäivä!
 
Kiusaamisesta puheen ollen, olen tässä koko tämän matkani aikana nähnyt monia juttuja, jotka eivät ole mieleeni. Muistan vielä vuosien takaa, miten muusikkopiireissä minut yllätti aikuisten miesten kinastelu kylän parhaan kitaristin tittelistä. Sitä oli melko surkuhupaisaa katsella vierestä, kun ihmisen epävarmuus itsestään loi mitä kummallisempia tilanteita.

Nyt sitten näissä punttipiireissä on erittäin samanlainen ilmiö. Jokaisella salilla käyneellä on jotain tietämystä miten treenata ja tällä tiedolla sitten kiillotetaan omaa egoa. Wax on wax off ja ego kiiltää! Pienenkin tilaisuuden kohdalla tartutaan pilkkuun ja viilataan sitä. Tällä koetetaan korostaa itsensä merkitystä, joka on yksi ihmisen perustarpeista. Se tarve on joskus niin suuri, että sitä täytetään hinnalla millä hyvänsä.

Tarkennetaan, että asiallisessa keskustelussa ei mielestäni ole mitään, koska kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiinsä, mutta ei omiin faktoihinsa. Jos kokee jonkin olevan mielestään vähän eri lailla, niin toki siitä voi kertoa näkemyksensä. Mutta idioottimainen nälviminen on kaukana terveellisestä urheilusta. Se osoittaa vain omaa pikkumaisuutta.

Sitten tämä eskaloituu vielä pidemmälle. Nimittäin siihen, että kuvataan salilla kävijää salaa ja jaetaan video nettiin. Sairaslomani aikana näin monta videota monista maailman kolkista, joissa joku tekee liikkeen väärin tai muuten poikkeavaa salitouhua. Monet jakavat näitä videoita saadakseen huomiota keskustelupalstoilla, keräävät sosiaalipisteitä ja yrittävät siinä samalla päteä miten hyviä itse ovat. Tämä globaali efekti on samanlainen kun Idols ohjelmassa, jossa katsojat haluavat nauraa huonolle laulajalle.

Näitä tämmöisiä on nyt ollut aina, joten miksi avaudun tämmöisestä juuri nyt? Noh… joskus vesi läikkyy ämpäristä yli. Viikonlopun aikana suomalaisessa Facebook ryhmässä eräs nainen aloitti uuden ketjun ja liitti siihen mukaan oman kuvansa. Hän ilmoitti aikovansa nyt aloittaa laihduttamisen. Monet myös itseni mukaan lukien toivotti hänelle tsemppiä edessä olevaan urakkaan. Sitten huomasin, että oli myös niitä, jotka halusivat lannistaa hänen motivaatiotaan. Ihmiset alkoivat haukkumaan häntä. Eräs jopa kutsui tätä rohkeaa ihmistä läskiksi!
                      
                          Mukavaa, kun pakara ei enää noussut ylös, joten liike meni juuri sinne minne pitikin.
Hitto vie! Harva ihminen uskaltaa julkaista oman aloituskuvansa ennen kuin yhtään työtä on tehty päivääkään. Itsekin muistaakseni  laitoin omasta aikaansaannoksestani kuvan vasta sitten, kun työtä oli takana yli puoli vuotta. Aiemmin en millään voinut, koska häpesin itseäni ja aihe oli arka. Sitten kun joku uskaltaa noin tehdä, niin se saa moisen vastaanoton muutamalta heikolta yksilöltä. Tosin moisella pilkalla ei ole mitään arvoa ja siitä ei saisi lannistua, mutta joillekin se voi olla todella kova pala!

Eli nidotaan homma yhteen: Ihmiset ovat nauraneet netissä jo pitkään tuntemattomien tekemille salimokille, että se on alentanut kynnystä haukkua viatonta ihmistä läskiksi päin naamaa? Sellaisen kokonaiskuvan itse olen saanut, mutta toki netissä on aina ollut kaikenkarvaisia trolleja. Mutta kuka vaivautuu kirjautumaan laihdutus/treeni sivuille ja sitten alkaa pilkkaamaan ihmisiä, jotka yrittävät tosissaan parantaa elämänsä laatua? Onko tämä se syy miksi jotkut eivät uskalla mennä salille, koska pelkäävät joutuvansa pilkan kohteeksi? Onko tämä se syy miksi meitä treenaavia ihmisiä pidetään liian ylpeinä? Mietin vain, että mihin tämä on menossa ja millaisen kuvan tämä heijastaa urheilevista ihmisistä ulospäin pidemmässä mittakaavassa.

Voimme itse vaikuttaa tähän asiaan ja puuttua kiusaamiseen, jos sellaista näemme. Voimme näyttää esimerkkiä muille käyttäytymällä itse hyvin. Pidetään treenit mukavina ja vaikka joskus tekee mieli keulia, niin ei tehdä sitä muiden kustannuksella. Se kun ei vie kenenkään kehitystä eteenpäin, eikä edes äitinnekään ole moisesta ylpeä. Näytetään kiusaajille, että me voimme tehdä itsemme kanssa mitä haluamme ja ehkä hekin rohkenevat tehdä samoin.

Hyvää äitienpäivää kaikille ja tsemppiä harjoitteluun!

– Jaakko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.