sunnuntai 1. toukokuuta 2016

VEGAANIURHEILIJA JA PROTEIINI!


Vappuni hurahti sukujuhlissa ja alan vähitellen olemaan valmis palaamaan treenien pariin. Kipeänä tapaamani sairaanhoitaja ei todellakaan satuillut. Saamani pöpö todella on laittanut ihmisiä punkan pohjalle noin kuukaudeksi ja sen verran tässä on itselläni ollut taukoa salilta. Kurkun perillä vielä tuntuu vähän, mutta eiköhän tuo tuosta pian tokene.

Palasin viime yönä Tampereelle ja matkalla törmäsin uusiin ihmisiin. Junassa oli eräs toinenkin eteläpohjalainen ja toisin kuin luullaan, niin meidän väki juttelee tuntemattomille tuosta noin vain. Aloimme puhumaan treenaamisesta ja ruokavalioista. Kasvisruokavalioni tullessa esille, hän esitti hyvin yleisen kysymyksen.

”Mistä saat proteiinit?”

Muutamia parhaita kasvisperäisiä proteiinin lähteitä.
Kuvailin muutamat lähteet ja sitten hän halusi nähdä otteen ruokapäiväkirjastani. En ollut merkannut syömisiäni ylös noin kuukauteen, koska olen koettanut elää rennommin ja siten selvitä pöpöstäni. Kaivoin siis kuukauden takaa esimerkkipäivän ja hän kiinnostui siitä niin paljon, että pyysi minua lähettämään sen hänelle sähköpostilla. Tuumasin sitten, että voinpa sen näyttää yhtä hyvin kaikille muillekin kiinnostuneille, joten olkaa hyvä.
Tämä on siis yksi esimerkkipäivä ja vaihtelen ruokaa melko usein, koska yhteen tyyliin kyllästyy nopeasti.
 
Tässä miten yllä olevat ruoka-aineet jakautuvat makroissa.
Proteiinileipä varmasti herättää kysymyksiä, mutta siitä voi lukea lisää täältä.

Oikeastaan arki on on ollut todella helppoa vegaaniruokavalion suhteen. Tien päällä oleminen taas on sitten haasteellisempaa, kuten tämä viikonloppu taas osoitti. Kun matkustaa Suomen läpi, niin silloin pitää pysähtyä välillä ruokailemaan. Julkisilla kulkiessa ei voi roudata mukanaan suuria määriä eväitä. Sitten kun pysähtyy ruokailemaan jollekin huoltoasemalle, niin heidän ”vegaani” –ruokansa sisältävät maitoa tai kananmunaa. Noiden kanssa saa olla tarkkana.


Sitten joskus joinakin päivinä näen hieman enemmän vaivaa, että teen proteiinipohjaisia smoothieita. Tällöin minun ei tarvitse turvautua proteiinijauheisiin. Tällaisesta voi lukea täältä.
Proteiinit eivät tosin tällä hetkellä ole itselleni nyt suurin huolenaihe, vaan unenpuute. Viime aikojen sairastelun yhteydessä on ollut vaikeuksia saada unesta kiinni. Tuo on hidastanut toipumista ja vähentänyt päivittäistä energiantasoa.

Mutta eiköhän tämä tästä. Valittaminen ei edistä asiaani, joten täytyy vain tehdä valintoja siten, että pääsen takaisin tositoimiin suuremmalla todennäköisyydellä.

Siihen saakka oikein mukavaa sunnuntaita kaikille!

– Jaakko
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.